Lost 5. Sezon

Lost hayranları merakla 5. sezonu bekliyorlar, onlardan birisi de benim. Ancak sezon araları çok uzun sürüyor ve bu uzun aralar Lost severlerin az da olsa soğumalarına sebep oluyor. Ya da en azından bazı şeyleri unutmaya başlıyoruz. Neyse ki her yeni sezon bizi kısa sürede ısıtıyor ve beklentilerimizi karşılıyor.
Lost'ta 4 sezon bitti, bazı sorular cevaplandı, bazıları git gide derinleşiyor. İnsan bazen bunların hepsini cevaplandırabilecekler mi bu yazarlar yoksa herkesi hayal kırıklığına mı uğratacaklar diye düşünmeden edemiyor. Ama bugüne kadar çıkardıkları iş, bundan sonrası için teminat gibi.

Lost'a güç katan özelliklerinden birisi de hiç şüphessiz ki can alıcı soruların yanıtlarının, yani senaryonun geleceğinin çok iyi saklanıyor olması. Ancak hergün dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar internette Lost'la ilgili yazılar yazıyorlar. Bugüne kadar diziyle ilgili yüzlerce teori yazıldı. Dizinin sonuna yaklaşırken bunlardan bir kısmı elenmeye başlandı. Ancak hala dizinin sonunun nereye varacağı sır gibi belirsiz ve hala teoriler yazılıyor.

Diziyle ilgili aklınızdaki soruları yanıtlamayacak ancak gelecek sezona dair ipuçları veren haberler var. Bu uzun arada 5. sezonda neler yaşanacağına dair bu ipuçlarının ne kadarının doğru olduğunu bilmiyorum ancak sizlerler paylaşacağım. Bu arada bunların ilk kez kim tarafından yazıldığını ya da neye dayandırıldığını bilmiyorum. Ancak küçük bir ihtimal de olsa dizinin yazarları, izleyicilerin merakını ateşlemek için bu tür haberleri - bir kısmı doğru, bir kısmı yalan - sızdırıyor olabilirler. İnternet dünyasında böylesi bir haberin yayılması doğal olarak fazla zaman almıyor.



İşte 5. sezona dair ipuçları:

  • 5. sezon 17 bölüm olacak. Muhtemelen Şubat 2009'da başlayacak.
  • 5. sezonda adadan kurtulanların neden adaya dönmek zorunda oldukları, son sezonda ise döndükten sonra adada yaşanacaklar anlatılacak.
  • Claire bu sezon dizide yer almayacak. Onu en son adadaki kulübede, babasının yanında garip bir gülümsemeyle görmüştük. Anlaşılan Claire sırra kadem basacak.
  • Hurley'nin aşkı Libby'nin hikayesi, Desmond'un flashbacklerinde anlatılacak ve eskiden Hurley ile aynı akıl hastanesinde olmalarının nedeni açığa çıkacak.
  • Blacksmoke'ın (kara dumanın) sırrı bu sezonda da açıklanmayacak.
  • Mr. Eko diziye geri dönecek; ancak bu dönüş flashback şeklinde olmayacak. Yani Mr. Eko hortlayacak!
  • Danielle Rousseou geçen sezonda ölmüştü. Ancak bu sezon flashbacklerde yer almaya devam edecek.
  • Charlotte ve Daniel Faraday karakterleri ön plana çıkacak ve dizide aktif rol alacaklar. Ben özellikle Faraday'ın hikayesini merak ediyordum. Bu habere memnun oldum.
  • Jin gemideki patlamadan kurtulmuş olabilir. Ama bu ihtimali düşük buluyorum.
  • Jack ve Claire'ın babası Christian Sephard'ın sırrı bu sezon açıklanacak. Bu adamın Jacob olup olmadığı uzun süre tartışıldı. Belki de öyledir.
  • John Locke'ın liderliği ve sonrasında yaşadıkları ile ölümü anlatılacak. Geçen sezonun son bölümünde John Locke'ı tabutta yatarken görmüştük.
  • Dizinin sonuna yaklaşılırken flashback ve flashforwardlar azalacak ve dizi daha çok şimdiki zamanı anlatacak.

Bu sezonda da Lost bizi şaşırtmaya devam edeceğe benziyor.

Not: Yukarıda bahsettiğim 5. sezon ipuçları çeşitli sitelerde var ve gerçek kaynağı belirsiz. Ben bu ipuçlarını H2 - habertürk sitesinden aldım.

5 yorum

ya bence lostun gecmıste bıraktıgı cok bılınmeyen war we bunların hepsını 2 sezona sıgdırabıleceklerm merak edıyorum.. insallah cok guzel bı sezon olur.. bende bı sowyer hayranıyım..we onun hakkında bılgı wermemısler.. çok uzuldum:(..ama yınede bılgı ıcın cok sağolun..

Yanıtla

bilgi için çook saolun bir çok ipucu şimdiden olacağa benziyor.umarım olur.lostun 5. sezoonu çok ses çıkaracağa benziyor umarım bizi çok fazla şaşırtmazlar..lost için son 2 sezon az bence daha dewam etmeli her sezon bende izlenme rekoru kırdı=) umarım herşey güzel olur .. lostta en üzüldüüm sahne charlie'nn ölümüydü umarım oda hortlar:D paylaşm için saolun tekrardan..:)

Yanıtla

@beyza,
rica ederim.
Bu arada Charlie'nin ölümü gerçekten çok dramatikti; ama bence yeni sezonda onu yeniden göreceğiz.

Yanıtla

size 6 sezonla ilhgili ipucu 6. sezon kısa fragmanındabence jack 1.sejondaki gibi adaya ilk kez gelmiş halinde olca knıtlayabilirim

Yanıtla

Evet, başkalarından da son sezonda, ilk bölümdeki Jack'in gözlerini açtığı sahneyi bir daha göreceğimizi duymuştum. Olabilir ama böyle olursa yeterince şaşırtıcı olmaz! Lost'un finalde de izleyenleri şaşırtmasını bekliyorum. Ama daha çok var...

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!