Free Kick Masters

Serbest vuruş futbola güzellik katan bir unsur. Metrelerce uzaktan gönderilen topun önce barajı, sonra kaleciyi geçmesi ve ağlarla buluşması bu vuruşu yapan futbolcunun yeteneğini gösterir. Eğer bunu sıklıkla başaran bir futbolcudan bahsediyorsak bu özelliği onun serbest vuruş ustası olduğunun ispatıdır. Şimdi futbolun bu güzel unsurunun ustaları ve onların karşısına çıkma cesareti gösteren kaleciler Texas'da düello yapacak.
Free Kick Masters (Serbest Vuruş Ustaları) adlı organizasyon profesyonel futbolcuları serbest vuruş yarışmasıyla bir araya getiriyor. İlki 2004 yılında İspanya'da düzenlenen yarışmaya her yıl dünyaca ünlü serbest vuruş ustaları ve kaleciler katılıyor. Dünyanın dört bir yanından televizyon kanallarında yayınlanan yarışma milyonlarca kişi tarafından izleniyor.
Kendi kuralları olan yarışmada futbolcular belli mesafelerden (18, 21, 25 metre gibi) birkaç kez serbest vuruş kullanıyor. Karşılarında organizasyonca seçilen gençlerden oluşturulmuş bir baraj oluyor. Kaleyi ise dünyaca ünlü kaleciler koruyor. Yarışma sonunda bir oyuncu "Serbest Vuruş Ustası" seçiliyor ve para ödülü kazanıyor (Bu yıl bu ödül 1 milyon dolar.). En iyi kaleci de "Altın Kaleci" ünvanının yanı sıra yine para ödülü kazanıyor (Bu yıl 500 bin dolar.).
Bu yılki yarışma ABD Texas'taki Houston kentinde, Reliant Stadı'nda düzenlenecek. 5 Temmuz günü yapılacak yarışma NTV Spor kanalında 6 Temmuz Pazar günü saat 21.00'de yayımlanacak.
Bu yılki yarışmada yer alacak futbolculardan bazıları şöyle: Ronaldinho, Messi, Del Pierro, Rafael Marquez, Fernando Torres, Luis Fabiano, Deco, Juninho, Pires. Bu oyuncuların arasında ayrıca Galatasaray'a yeni transfer olan Avustralyalı Harry Kewell de var. Kasey Keller, Francesco Toldo, David James gibi kalecilerin arasında yine Galatasaray'dan hatırladığımız Mondragon da var.
Ayrıntılı bilgi için Amerika yarışmasının resmi internet sitesine bakabilirsiniz: Free Kick Masters USA

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!