Euro 2008 Turnuvanın Takımı

31 maçlık futbol serüveni Euro 2008 sona erdi. UEFA şampiyonanın en iyi oyuncularını belirledi ve 23 kişilik bir karma kadro oluşturdu.
UEFA'nın teknik ekiplerinden dokuzu turnuvanın tüm maçlarını dikkatle takip edip gerekli notları ve istatistikleri tuttu. Daha sonra bu bilgiler değerlendirilerek 23 futbolcudan oluşan "Euro 2008 Turnuvanın Takımı" belirlendi. UEFA Teknik Yöneticisi Andy Roxburgh
Oyuncuları yalnızca bu turnuvadaki performanslarına göre değerlendirdik. Zaten
bu kadrodan sadece 4 futbolcu aynı zamanda son Şampiyonlar Ligi en iyi
oyuncular kadrosunda da yer alıyordu. Ayrıca en iyi 23'ü belirlerken gruplarda
elenmiş takımlardan hiçbir futbolcuyu bu kadroya dahil etmedik
dedi.
Turnuvanın Takımı'ndaki tek Türk futbolcu Hamit Altıntop. Bu kadroya en çok futbolcusu seçilen takım ise 9 oyuncuyla şampiyon İspanya.
İşte UEFA Euro 2008 Turnuvanın Takımı:
  • Kaleciler: Gianluigi Buffon (İtalya), Iker Casillas (İspanya), Edwin van der Sar (Hollanda)
  • Savunma oyuncuları: Bosingwa (Portekiz), Philipp Lahm (Almanya), Carlos Marchena (İspanya), Pepe (Portekiz), Carles Puyol (İspanya), Yuri Zhirkov (Rusya)
  • Orta saha oyuncuları: Hamit Altıntop (Türkiye) , Luka Modrić (Hırvatistan), Marcos Senna (İspanya), Xavi Hernández (İspanya), Konstantin Zyryanov (Rusya), Michael Ballack (Almanya), Cesc Fàbregas (İspanya), Andrés Iniesta (İspanya), Lukas Podolski (Almanya), Wesley Sneijder (Hollanda)
  • Hücum oyuncuları: Andrei Arshavin (Rusya), Roman Pavlyuchenko (Rusya), Fernando Torres (İspanya), David Villa (İspanya)

İspanyol orta saha oyuncusu Xavi Hernandez aynı zamanda UEFA tarafından şampiyonanın en değerli futbolcusu seçildi.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!