Şampiyon İspanya

Futbol dolu 23 gün sona erdi ve Avrupa Şampiyonu belli oldu. İspanya iyi oynadığı ve tüm maçlarını kazandığı Euro 2008'de şampiyon oldu.
İyi kulüpleri ve kaliteli bir birinci ligi olan İspanya pek çok başarılı futbolcuyu da dünya futboluna kazandırmış olmasına rağmen milli takımı turnuvalarda nadiren mutlu sona ulaşmıştır. Bu şampiyona öncesinde de kaliteli kadrosuyla favorilerden biri olmasına rağmen açıkça favori gösterilmiyordu. Çünkü İspanya her zaman olduğu gibi bu turnuvada da bir yerde elenecekti. Grup maçları oynanmaya başlandıktan sonra İspanya aslında şampiyonadaki en iddialı takımlardan biri olduğunu ve bu sefer kötü talihini mağlup etmeye niyetli olduğunu gösterdi. 9 puanla tamamladığı gruplardan sonra rakip İtalya'ydı.
Son dünya şampiyonu İtalya bu turnuvada göz dolduran bir oyun sergilemiyordu. Bu tarzını genç ve tecrübeli yıldızları bir arada barındıran İspanya karşısında da sürdüren İtalya kaliteli savunması ve dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Buffon sayesinde maçın normal süresini ve ekstra zamanı gol yemeden tamamlamayı başardı. Fakat penaltı atışlarında hak eden taraf, İspanya yarı finale çıkmayı başardı.
Çeyrek finalde, turnuvanın favorilerinden biri olan ve grup maçlarında harika futbol sergileyen Hollanda'yı kupa dışına iten Rusya, İspanya'nın yarı final rakibi oldu. Bir çok futbol sever Rusya'nın Türkiye gibi göze hoş gelen bir futbol tarzına sahip olduğunu ve Arshavin, Pavlyuchenko gibi oyuncularıyla İspanya'yı bir hayli terleteceğini söylüyordu. Ama öyle olmadı. Belki biraz da tecrübe eksikliğiyle Rusya kaybeden taraf oldu. İspanya rakibini 3-0 gibi net bir skorla evine gönderdi.
Son zamanların en zevkli uluslararası futbol turnuvalarından biri olan Euro 2008'de finalin adı Almanya-İspanya'ydı. Avusturya'nın başkenti Viyana'da oynanan finali tüm dünyadan milyonlarca futbol sever izledi. "Turnuva takımı" Almanya, "turnuvaların şanssız takımı" İspanya karşısında, tıpkı Türkiye karşısında olduğu gibi tutuk bir oyun sergiledi. Metrelerce koşarak zor pozisyonda golü bulan Torres takımını öne geçirdi. Almanya bulduğu birkaç pozisyonu da değerlendiremeyince rakibine boyun eğdi. Gerçekten çok iyi bir oyun çıkaran İspanyollar biraz daha dikkatli ve şanslı olsalar bu maçı farklı kazanabilirlerdi. Ama 1-0 'lık skor da kupayı almak için yeterliydi.
İspanya makûs talihini yendi ve 44 yıl sonra yine Avrupa şampiyonu oldu. Gecenin sonunda İspanya kaptanı Casillas, kupayı UEFA Başkanı Michel Platini'den aldı ve kutlamalar yapıldı. Almanya ise bu kadar yaklaştığı kupayı alamamanın üzüntüsüyle evine döndü.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!