NTV Spor Yayında

Haber programları kadar spor programlarıyla da iddialı olan NTV yakın zamandan bu yana NTV Spor adlı kanalının test yayınını sürdürüyordu. 17 Mart Pazartesi itibariyle kanal normal yayına geçiyor. NTV Spor 24 saat spor yayını yapan tek Türkçe kanal olarak ayrıcalıklı bir yere sahip. Daha önce SuperSport adlı kanal bu formatta yayın yapmış fakat bir süre sonra tekrar yayınlara başlamıştı. Dünyada ise EuroSport bu formatta yayının en iyi bilinen örneklerinden biri.
NTV Spor her saat başı spor haberleri vermenin yanı sıra çeşitli konularda spor programları ve sporla ilgili belgeseller de yayınlayacak. Futbol Mundial, Transworldsport, Gillette World Sports, La Liga Report, Bundesliga Preview Show gibi dünyada ilgiyle izlenen programların da yayınlanacağı kanal sadece futbol değil diğer sporlara da yayınlarında yer verecek. İspanya La Liga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ve Arjantin liglerinden canlı ve banttan maç yayınlarının yanı sıra bu ligler ve Turkcell Süper Lig ile İngiltere Premier League maçlarının da özetleri yayınlanacak. Basketbolda ise NBA ve Beko Basketbol Ligi'nden tüm karşılaşmaların özetleri verilecek. Burcu Esmersoy, Murat Kosova, Güntekin Onay, Celal Pir, Sonay Dikkaya gibi isimlerden oluşan tecrübeli kadroya yorumlarıyla Rıdvan Dilmen, Gürcan Bilgiç, Hakan Ünsal gibi isimler katkıda bulunacak.
NTV Spor'un yayın bilgileri ise şöyle: Digiturk 79. kanal; D-Smart 45. kanal; Türksat 2A uydusu 11892 megahertz yatay frekans, 12800 sym, 5/6 FEC.
Yayın hayatında NTV Spor'a başarılar diliyorum. Umarım ülkemizdeki kaliteli spor yayıncılığındaki açığı dolduracak ve ekranlarımıza yeni bir renk daha katacaktır.

1 yorum :

Bu tip tematik kanallar tekrar yayınları yapmaktan dolayı bir süre sonra izleyici kitlelerini kaybediyorlar.

Bilgi için teşekkürler...

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!