LOST TNT'DE

LOST dizisini hiç izlememiş olanlar bile onun hakkında birşeyler duymuşturlar. 4. sezonuyla Amerika'da yayınlanmaya devam eden (4x8'den sonra yaklaşık bir aylık bir ara verildi.) dizi gerek hikayesi gerekse başarılı oyuncularıyla tüm dünyada ilgi çekmeye devam ediyor. ABD'de abc kanalında yayınlanan Lost ülkemizde ise Digiturk'deki DiziMax kanalında yayınlanıyordu. Türkiye'de yayınlandığı kanal Digiturk gibi ücretli bir platform olunca dizinin ülkemizde ulaştığı izleyici sayısı sınırlı kaldı. Digiturk sahibi olmayanlar ise internetten indirerek veya dvd'lerini alarak diziyi takip ediyor.
Yayına yeni başlayan ve benim başarılı olacağına inandığım TNT uzun zamandan beri Lost reklamı yapıyor, dizinin yakında TNT'de yayınlanacağını duyuruyordu. Ve nihayet Lost her televizyondan izlenebilen bir kanalda, TNT'de 7 Nisan itibariyle yayınalanmaya başlıyor. Pazartesi geceleri saat 21.30'da verilecek dizinin hem orijinal sesle hem de Türkçe dublajla yayınlanacağı da kanal tarafından belirtiliyor.
Lost'u duyan fakat izlememiş olanlar artık arkadaşlarının hakkında sohbet etmekten yorulmadığı dizinin nasıl birşey olduğunu görecek ve öyle tahmin ediyorum ki daha önce izlemediğine üzülecekler. "Lost da ne yahu, sen neden bahsediyorsun?" diyenlere, Lost'u bilmeyenlere de diziyi izlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum. "Ya adaya bir uçak düşmüş, dizi de kurtulanların yaşadıklarını anlatıyor," şeklinde konuşmalara kulak misafiri olduysanız, evet söylenenler doğru. Ama bu tarzda bir ifade diziyi mümkün olan en sığ şekilde anlatmaktan başka bir şey değil. Dizi iç içe geçmiş hikayeler ve daha fazlasını anlatıyor. Zaten hikayesi bu şekilde ifade edilecek kadar basit olsaydı hakkında bunca teori üretilmezdi. (Sadece abc'nin sitesindeki Lost bölümünde şimdiye kadar üretilen, dizinin tamamını ya da birkaç olayı kapsayacak teori sayısı 8000'i geçmiş durumda.)
Diziyi daha önce izleyenlerin birçoğunun da olayları hatırlamak, nostalji yapmak için özellikle Türkçe dublajlı yayını izleyeceğini sanıyorum. Diziyi ilk kez izleyeceklere ise alt yazı takip etmekte zorluk çekmiyorlarsa orijinal seste izlemelerini tavsiye ediyorum. Eğer Lost'u ilk kez izleyecekseniz dizi hakkında çıkan yazıları internette takip ederken dikkatli olmalısınız. Şayet olur da daha izlemediğiniz bölümle ilgili birşeyler okursanız Lost keyfiniz sekteye uğrar. Bu yüzden dizi hakkında çıkan genel yazıları okumaya çalışın.
TNT'de başlayacak Lost yayınını ilk hafta kaçırmamaya çalışın. Zaten sonraki haftalarda kaçırmazsınız :) İyi seyirler!

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!