Lost Döndü

Ülkemizde ve dünyada çok sayıda izleyicisi olan Lost dördüncü sezonuyla ekranlara geri döndü. Şaşırtıcı üçüncü sezon finalinin ardından uzun süre izleyicilerini bekleten dizinin 31 Aralık gecesi Birleşik Devletler'de "The Beginning of The End" (Sonun Başlangıcı) adlı bölümü yayınlandı.
Üçüncü sezon finalinde kahramanlarımız Naomi adlı paraşütçü kadının adaya inmesinden sonra telsiz ile kurtarma ekibine (!) ulaşmayı başarmıştı. Aylar süren bekleyiş sırasında tıpkı diziyle ilgili diğer pek çok konuda olduğu gibi adaya gelmekte olan ekip hakkında da çeşitli teoriler ortaya atılmıştı. Jack önderliğindeki ada halkı kurtulmaya yaklaşmış mıydı; yoksa Ben ve John'un adaya gelmesini istemediği ekip ada ve kayıplar için gerçekten de bir tehlike miydi? Yeni sezon başlamadan önce abc'de (dizinin ABD'de yayınlandığı kanalda) verilen promolarda adaya ulaşan ekipten birinin adadaki esas görevlerinin kayıpları kurtarmak olmadığını söylemesi ve yeni sezonun ilk bölümünde izlediğimiz flashforwardlar aklımızı iyice karıştırdı. Fakat ben dahil tüm Lost hayranlarının diziye bağlanmasındaki önemli faktörlerden biri de senaristlerin bizleri hep merakta bırakması. Bu nedenle dizide karşılaştığımız yeni sorular (her ne kadar cevaplanması gereken sorular gerek sayı gerekse de nitelik itibariyle izleyicileri kaygılandırmaya ve bazı izleyicileri de diziden soğutmaya başlamış olsa da) bizleri diziye biraz daha bağlamakta.
Lost 4. sezon Türkiye'de henüz yayınlanmadığı için (DiziMax'te 27 Şubat'ta yayınlanmaya başlanacak) 04x01 hakkında spoiler niteliğindeki olaylara değinmiyorum. Ama yeni sezonun öncekileri aratmayacağını ve bekleyişimize değdiğini söyleyebilirim.

2 yorum

Lost gerçekten çok güzel bir dizi izlerken bile insanı merakta bırakabiliyor.
Heyecan ve macera dolu bu yanını çok seviyorum.
Hemen Hemen her böLümünü izLemeye çalışıyorum.
Favori Oyuncum ; Kate

Yanıtla

Kesinlikle insanı merakta bırakan bu yanı, başarısının ardındaki en önemli özelliklerinden birisi. İlk sezonda aklına takılan bir sorunun cevabını 3. , 4. sezonda alıyorsun ve çoğunlukla tahmin edemediğin bir cevap oluyor.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!