Şampiyonlar Ligi'ne Bakış

Şubat ayına girdik ve her futbol severin bildiği gibi bu ayın sonlarına doğru Şampiyonlar Ligi heyecanı başlar; daha doğrusu kaldığı yerden devam eder. Avrupa'nın ve hatta dünyanın kulüpler bazında en önemli futbol turnuvası olan Şampiyonlar Ligi her yıl olduğu gibi bu yılda Avrupa'nın devlerini karşı karşıya getiriyor. Bu muhteşem futbol şöleninde gruplarından çıkmayı başaran takımlar yollarına devam ediyor. Birbirinden güzel maçların oynanacağı ikinci tur ilk maçları 19 ve 20 Şubat tarihlerinde.
16 devin arasında Fenerbahçe de var. Sarı lacivertli ekibin rakibi son iki yılın uefa kupası sahibi, İspanyol ekibi Sevilla. Bu aşamadan sonra kolay rakip beklemek diye bir şey yok. Bu yüzden Fenerbahçe rakibinin başarılarından ziyade oyun anlayışına odaklanırsa ve takım kendine güvenirse inanıyorum ki FB'yi çeyrek finalde görebiliriz.
Her karşılaşmasının güzel geçmesini umduğumuz ikinci turda Arsenal - Milan, Liverpool - Inter ve Lyon - Manchester maçlarının en çekişmeli maçlar olması kuvvetle muhtemel. Benim çeyrek finale çıkmayı başaracağını düşündüğüm ekipler ise şöyle: Porto, R. Madrid, Chelsea, Liverpool, Barça, Manchester, Fenerbahçe ve Milan. Sizler de favori takımlarınızı yorumlar bölümüne yazabilirsiniz.
Takımlara genel bazda baktıktan sonra yıldız oyunculara bakmakta da fayda var. Her takımda dinamo görevi gören oyuncular var, fakat elbette bazı takımlar yıldızlar topluluğu gibi ve bu takımların kupaya giden yolda önleri daha açık. Yine de top yuvarlak; dolayısıyla ne olacağı belli olmaz. Zaten futbolu güzel yapan da bu belirsizlik değil mi? Bir aksilik (sakatlık gibi...) çıkmazsa ikinci tura damgasını vuracak üç isim bence şöyle: Christiano Ronaldo (Man. Utd.), Lionel Messi (Barça) ve Anelka (Chelsea).
Bol gollü ve çekişmeli, heyecan dolu bir tur izleme temennimle yazıma nokta koyuyorum. İyi ki varsın futbol :)


3 yorum

Çok iyi futbol yorumcususun, tebrik ediyorum.yola devam

Yanıtla

futbolu şova dönüştüren elbette yıldız oyunculardır.ama benim için futbol bireysellikten uzak olmalıdır.Bireyler(futbolcular) biraraya geldiklerinde muhteşem bir bütünü oluşturmalıdırlar.Grup maçlarının çoğunu takip etmiş biri olarak bireylere bağımlı futbolu benimsemeyen klüplerden real madrid i arsenal i ve sevilla yı çok başarılı buluyorum.Belki kısa vadede olmasa da uzun vadede başarılı olacaklarına inanıyorum.Yıldız adaylarıma gelince ön planda olanlardan çok sürpriz isimlere dikkat çekeceğim.Benim favorilerim :tarik sektioui,jesus navas ve diego capel

Yanıtla

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!