El Classico'da 159. Randevu

İspanyol futbolunun en büyük iki takımı, iki ezeli rakip, Barcelona ve Real Madrid bu pazar Nou Camp'ta karşı karşıya geliyor. La Liga'da şampiyonluğun en önemli iki adayı El Classico (Klasik) olarak adlandırılan karşılaşmada boy ölçüşecek. 12. haftaya rakibinin bir puan önünde lider giren Real Madrid liderliğini sürdürmek, Barcelona ise rakibine kaptırdığı sırasını geri almak istiyor.

El Classico'da geçen yıl oynanan ilk maçı Barcelona 2-0 kazanmış, ikinci maçta ise deplasmanda Real'i 6-2 ile hezimete uğratmıştı. Son şampiyon pazar akşamı kendi evinde oynayacağı maçta benzer bir galibiyet almak istiyor. Real Madrid ise bu yıl yenilenen kadrosuyla daha iddialı.

81 yıllık (3 yılında iç savaş nedeniyle maç yapılmadı.) El Classico tarihinde Real Madrid 68 galibiyet ile önde. Barça'nın galibiyet sayısı 60 iken 30 karşılaşma da beraberlikle sonuçlanmış. Bugün dünyanın dört bir yanında ilgiyle takip edilen El Classico'da 159. randevu pazar akşamı Nou Camp'ta ve TSİ 20:00'da. Karşılaşma NTV'den canlı yayınlanacak.



Ezeli rekabetin son perdesine iki yıldız futbolcunun özellikle damga vurması bekleniyor. Manchester United'dan rekor ücretle transfer edilen fakat sakatlığı nedeniyle haftalardır oynayamayan Cristiano Ronaldo ilk El Classico'suna çıkıyor. Dünya futbolunda Ronaldo ile sık sık kıyaslanan Messi ise son La Liga maçında sakatlık geçirmişti ve bu maça yetiştirilmeye çalışılıyor. Her iki oyuncunun bu maçta kozlarını paylaşması şüphesiz ki maçın keyfini arttıracaktır. Ancak özellikle Barcelona'da orta sahanın yıldızları Xavi ve Iniseta ikilisi ile yılın çıkış yapan genci Pedro'nun performansları da - elbette forma giyme şansı buldukları takdirde - maçın kalitesini etkilecektir.

Sakatlığı nedeniyle sahaya çıkamama ihtimali olan diğer bir yıldızsa Barcelona'nın Inter'den transfer ettiği yıldız golcü Ibrahimovic. Ibra, hafta içi eski takımı Inter ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da yer almamış, güzel futbolla göz dolduran Barça maçı 2-0 kazanmıştı. Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında Real ise Zürih'i tek golle geçmişti.

Son zamanlardaki performansları karşılaştırıldığında Barcelona'nın kaliteli oyunu ile Real karşısında favori olduğunu söyleyebiliriz. Ancak oynayamamaları halinde Messi ve Ibrahimovic'in yoklukları sıkıntı yaratabilir. İki takım arasında bir puanlık fark olduğunu ve henüz ligin 12. haftasında olduklarını hatırlarsak maçın sonucu matematiksel olarak çok büyük bir önem taşımıyor. Şüphesiz ki karşılaşmanın bir de psikolojik etkisi var ki bunu da maç sonrasında göreceğiz.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!