En Etkileyici Lost Sahnesi


Ocak ayı başında "En Sevdiğiniz Lost Sahnesini Seçin" başlıklı yazımda abc kanalının internet sitesinde Lost'ta geride kalan 4 sezonun en iyi sahnesini seçmek için oylama yapıldığını haber vermiştim. Yarışma 11 Şubat'ta sona erdi ve Lost severlerin oyları Charlie'nin dramatik ölümünü anlatan 3. sezonun final bölümü Through The Looking Glass'tan sahneyi birinci seçti. Hatırlamak isteyenler yazının başındaki videoyu izleyebilirler. "Hatırlamak mı? Hiç unutamadık ki!" diyenleri duyar gibi oluyorum.

Yarışma yaklaşık bir ay kadar önce başladı ve hazırlayanlar her sezondan dört önemli sahneyi seçmişlerdi. Lost hayranları her hafta verdikleri oylarla eşleşen iki sahneden hangisinin üst tura çıkacağını belirlediler. Oylama sonucunda her bir sezonun en unutulmaz sahneleri ise şunlar:

1. Sezon: Dizinin pilot bölümü, yani ilk bölümünde doktorumuz Jack'in kaza sonrası uyanması ve sahile koşmasını anlatan o Lost'la tanıştığımız ilk anlar.

2. Sezon: Live Together, Die Alone (Birlikte yaşa, yalnız öl) bölümünde hatch'te (ambarda) şu meşhur sayılarımızı bilgisayara girmeyince yaşanan elektromanyetik felaket ve beraberinde hatch'in yıkılmasını anlatan sahne.

3. Sezon: Charlie'nin su altındaki istasyonda boğularak öldüğü sahne. Desmond ölmesin diye kendisini içeriye kilitlemiş ve son anlarında eline yazdığı notla Desmond'a botun Penny'e ait olmadığı mesajını verebilmişti. Akabinde özellikle Charlie hayranları göz yaşlarına boğulmuştur!

4. Sezon: The Constant (Sabit) adlı muhteşem bölümde Desmond'un sevgilisi Penny ile telefonda konuştuğu sahne. Benim de yarışmadaki sahneler arasında favorim buydu ve her defasında bu sahneye oy verdim; fakat finalde Charlie'nin sahnesine kaybetti.

Tüm sahneleri izlemek ve her turda kazananları görmek için buraya tıklayın.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!