Fizy

Çok sevdiğiniz bir şarkıyı dinlemek istiyorsunuz fakat onu internette aramak ve sonra indirmekten üşeniyor musunuz? O zaman bir de Fizy'i deneyin!

Fizy insanların internette istedikleri şarkıyı kolayca bulmaları ve dinlemeleri için hazırlanmış yeni bir site. Yayın hayatına Aralık sonunda başlamasına rağmen kalitesiyle kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Öyle ki açılışından birkaç gün sonra New York Times blogunda Rick Turoczy'nin yazısında övgüyle söz edildi. Fizy'le ilgili haberler diğer bazı önemli sitelerde de kısa sürede yer buldu.

Fizy'nin özelliklerinden belki de en önemlisi 75 milyardan fazla mp3'ün indekslenmiş olması. Yani aradığınız bir şarkıyı bulamama ihtimaliniz çok düşük. İkincisi, Fizy kullanımı kolay, basit tasarımlı bir site. Arama çubuğuna şarkının adını yazıp "dinle!" tuşuna basmanız yeterli. Google aramasına benzer şekilde muhtemel şarkılar uyum sırasına göre liste halinde karşınıza çıkıyor. Listeden şarkınızı seçtiğinizde, dosya indirmeye gerek kalmaksızın dinleyebiliyorsunuz. Mevcutsa şarkının videosunu izleme şansınız da var.

"Müzik dinlemenin en hızlı ve en kolay yolu" sloganıyla yola çıkan, minimalist tasarımı ve geniş arşiviyle dikkat çeken Fizy şu anda 26 dilde yayınlanıyor. Türkiye çıkışlı sitenin kısa sürede daha iyi tanınacağı ve daha çok kullanıcıya ulaşacağı düşüncesindeyim.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!