Yılın Futbolcusu Adayları Beşe İndi

FIFA Yılın Futbolcusu ödülü için tören tarihi yaklaşırken aday sayısı yirmi üçten beşe düşürüldü. Yılın Futbolcusu (FIFA World Player of the Year) ödülüne aday olan dünyaca ünlü beş futbolcu: Messi, Kaka, Torres, C.Ronaldo ve Xavi.

Daha önce buradaki yazıda ödül için teknik adamlar ve milli takım kaptanları tarafından belirlenen yirmi üç futbolcudan bahsetmiştim. Bu yazımda gönlümdeki favorinin Messi olduğunu da sözlerime eklemiştim. Görüldüğü üzere genç Arjantinli ilk beşe kalmayı başardı. Ancak, öyle sanıyorum ki ödülü alacak isim başka: Cristiano Ronaldo. Ronaldo geçen yıl takımı Manchester United'le Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşırken 42 gol kaydetmişti. Ronaldo'nun forvet değil kanat oyuncusu olduğunu hatırlayınca bu sayının önemi daha iyi anlaşılıyor. Üstelik Portekizli yıldızın teknik yeteneği ve göze hoş gelen oyununu da ekleyince ödüle çok yakın olduğu görülüyor. Cristiano Ronaldo, France Football dergisinin Avrupa'da Yılın En İyi Futbolcusu ödülünü de geçtiğimiz günlerde kazanmıştı.

Adaylar arasında Messi ve Euro 2008'deki başarılı performansıyla İspanya milli takımının şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Xavi ikincilik için ön plana çıkan isimler. Bu iki Barcelonalıyla birlikte aday olan diğer iki isimden biri yine bir İspanyol olan Liverpool forveti Fernando Torres ve geçen yılki ödülü kazanan Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka.

Bu yılki beş adaydan üçü geçen yıl FIFA Yılın Futbolcusu ödülünde ilk üçe girmişti: 1. Kaka, 2. Lionel Messi, 3. Cristiano Ronaldo.

Spor otoritelerinin yapacağı son oylamanın ardından ilk üç belirlenecek ve ödüller 12 Ocak 2009'da Zürih (İsviçre)'de düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.

2 yorum

çok güzel konuları ele almışsınız hocam çok faydalandım

Yanıtla

Mesut Özıl en iyisi futbolcu olmasını isterdim o da olmadı Kaka.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!