Akrep Vuruşu

Çok iyi olmasam da futbol maçlarında çoğunlukla kalecilik yapmışımdır. Pek çok kişi kalecilik yapmayı sevmez; başka mevkiilerde oynamak ister. Ama ben kaleciliğin sanıldığından daha zevkli olduğunu düşünüyorum. Bence amatörce futbol oynayan herkes en azından bir maçlığına kalecilik tecrübesi yaşamalıdır diye düşünüyorum. Kalecilik güzel ama aynı zaman da zordur; çünkü takım gol yediğinde göze en çok batan kalecilerdir. Diğer mevkii oyuncularından biri hata yaparsa bu o kadar önemli sonuçlar doğurmayabilir ama kalecinin bir anlık hatası karşı takıma hediye olabilir.
Yıllar önce tv'de futbol videolarından oluşan bir program izlerken çok ilginç bir kurtarış görmüştüm. Uzun saçlı bir kaleci havaya zıplamış ve baş aşağı duruken topuklarıyla topun kaleye gitmesini engellemişti; üstelik karşıdan gelen sert bir şuttu. Bu kurtarışa hayran olmuştum ama aynısını yapmayı hiçbir zaman denemedim; çünkü çok tehlikeli bir hareket.
Bu kurtarışı bugün bana hatırlatan spor haberleri oldu. İlgili haber sayesinde kalecinin ismini de öğrendim. Bu harika kurtarışı 1995 yılında İngilizlerin ünlü Wembley Stadı'nda gerçekleştiren kişi, Kolombiyalı Rene Higuita imiş. Higuita'nın, büyük bölümünde Atletico Nacional'in formasını giydiği 23 yıllık kariyerinde 37'si penaltıdan 41 gole imza attığını da öğrendim.
Haberin asıl nedeni ise 41 yaşındaki kalecinin ara verdiği futbola geri dönmesi. Doğduğu şehrin 2. ligde top koşturan Deportivo Rionegro adlı takımıyla 1 yıllık sözleşme imzalamış. Bu yaşta aynı kurtarışı yapmasını kimse beklemiyor ama tecrübeli kalecinin yine de iyi iş çıkaracağını düşünüyor ve yeni takımında başarılar diliyorum.
Kalecinin, benzeri olmayan kurtarışı "akrep vuruşu" olarak adlandırılıyor. Bu kurtarışı YouTube videosundan izleyebilirsiniz.

1 yorum :

ben de futbolla alakalı bir belgesel izlerken bu kalecinin müthiş kurtarışını izlemiştim,hayran kaldım doğrusu...vilson

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!